ساخت رنگی که می‌تواند از هوای محیط انرژی تولید کند

به لطف چندین مورد از فناوری‌ها و ابداعات جدیدی که توسعه یافته‌اند، تأمین توان خانه‌ها با استفاده از انرژی پاک ساده‌تر شده است.

شماری از برنامه‌های دولتی به دارندگان منازل مسکونی با ارائه‌ی برخی کمک‌های مالی در زمینه‌ی تجهیز منازل مسکونی‌شان با پنل‌های تولیدکننده‌ی انرژی خورشیدی کمک می‌کنند. از طرفی ایلان ماسک و تسلا موفق به توسعه‌ی نوعی کاشی‌ مخصوص پشت بام شده‌اند که می‌تواند سرعت‌های تولید انرژی خورشیدی را به مقادیر قابل توجهی افزایش دهد. در حال حاضر هم خبر رسیده است که یک نوآوری جدید در استرالیا ارائه شده که می‌تواند تولید انرژی پاک را یک گام دیگر رو به جلو ببرد و آن را آسان‌تر سازد.

گروهی از پژوهشگران انستیتوی سلطنتی ملبورن موفق به توسعه‌ی نوعی رنگ شده‌اند که می‌تواند برای تولید انرژی پاک به کار برده شود.

در این رنگ، ماده‌ی تیتانیوم اکسید که امروزه در اغلب رنگ‌های صنعتی به کار برده می‌شود، با یک ماده‌ی جدید ترکیب شده است: مولیبدن سولفید ترکیبی. ماده‌ی اخیر در واقع به مقدار زیادی همانند ژل‌های سیلیکایی عمل می‌کند که با برخی محصولات تجاری بسته‌بندی می‌شوند و با این کار از آسیب دیدن این محصولات در اثر فرایند جذب رطوبت، جلوگیری می‌شود.

بر پایه‌ی گزارشی که در وب‌سایت انستیتوی سلطنتی منتشر شده است، ماده‌ی فوق درست همان‌طوری که رطوبت را از هوای اطراف جذب می‌کند، توان لازم برای جذب انرژی خورشیدی نیز دارد و در ادامه می‌تواند آب را به هیدروژن و اکسیژن تفکیک کند و هیدروژن به‌دست‌آمده را برای استفاده به‌عنوان سوخت در پیل‌های سوختی یا به‌منظور استفاده در تأمین توان یک وسیله‌ی نقلیه به کار می‌برد. توربن دانکه، پژوهشگر سرپرست این تحقیق می‌گوید:

انجام یک اضافه‌سازی ساده از همین ماده‌ی جدید می‌تواند در واقع منجر به تبدیل شدن دیوارهای آجری ساده به واحدهای تولیدکننده‌ی انرژی شود.

با این وجود نباید انتظار داشت که این رنگ تا پنج سال آینده به مرحله عرضه‌ی تجاری برسد. دانکه بر این باور است که تولید محصول نهایی به‌صورت عمده در آینده ارزان خواهد بود.

وی همچنین مدعی است که رنگ ساخته‌شده توسط گروهشان می‌تواند در دامنه‌ی متفاوتی از اقلیم‌های هوایی کارآمد باشد؛ اقلیم‌هایی از محیط‌های بسیار مرطوب تا جاهای گرم و خشکی که در نزدیکی منابع عظیم آب واقع شده‌اند. وی معتقد است:

هر مکانی که در آن بخار آب در هوا وجود داشته باشد، حتی محل‌هایی که از منابع آبی به دور هستند، می‌توانند تولید سوخت داشته باشند.

این رنگ را می‌توان برای پوشاندن مناطقی استفاده کرد که دارای نور خورشید کافی و مناسب برای تأمین نیاز پایه‌ از تابش خورشیدی در پنل‌های خورشیدی نیستند. به این ترتیب، ظرفیت کلی یک ملک یا منزل مسکونی برای تولید انرژی پاک به بیشترین مقدار ممکن خواهد رسید.

در واقع اگر بخواهیم اندکی دقیق نگاه کنیم، هر سطحی که قابلیت رنگ شدن داشته باشد، سطوحی از قبیل حصارها، انباری‌ها، لانه حیوانات خانگی در حیاط یا مواردی شبیه این، همگی می‌توانند به سازه‌های تولیدکننده‌ی انرژی پاک تبدیل شوند.

هنگامی که این ماده‌ی جدید سرانجام بتواند راه خود را در مسیر تجاری‌ شدن و رسیدن به استفاده‌ی انبوه پیدا کند، خواهیم توانست رنگ جدید را به‌عنوان یکی دیگر از فناوری‌های جدید و نوآورانه‌ای قلمداد کنیم که باعث سوق یافتن بیشتر بشر از مصرف سوخت‌های فسیلی و آلاینده به‌سوی سوخت‌هایی پاک با منابع تجدید پذیر می‌شوند.





تاريخ : شنبه 3 تير 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |